Καλέστε μας
210 251 9033 / 6984 180347
Επισκεφθείτε μας
Πίνδου 11, Νέα Φιλαδέλφεια
Ζητήστε ραντεβού
Εύκολα και γρήγορα!

Ενδοδοντία

Επανάληψη Ενδοδοντικής θεραπείας

Μερικές φορές μία θεραπεία, που έχει αποτύχει για κάποιο λόγο, μπορεί να επαναληφθεί. Είναι πολύ σημαντικό να συζητήσετε με τον γιατρό σας τους λόγους της αποτυχίας και εάν αυτοί μπορούν να ξεπεραστούν.

Εάν η επιλογή σας είναι να ξαναγίνει ενδοδοντική θεραπεία, ο Ενδοδοντολόγος θα ξαναποκτήσει πρόσβαση στο εσωτερικό του δοντιού σας είτε αφαιρώντας όλες τις προσθετικές αποκαταστάσεις, είτε περνώντας διαμέσου αυτών, εάν αυτό είναι εφικτό και σκόπιμο. Αφότου αφαιρέσει όλα τα υλικά της προηγούμενης έμφραξης των ριζικών σωλήνων, θα ξανακαθαρίσει και απολυμάνει με σχολαστικότητα τους ριζικούς σωλήνες και χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα μεγέθυνσης και φωτισμού θα ψάξει ενδελεχώς για τυχόν επιπρόσθετους ριζικούς σωλήνες που δεν καθαρίστηκαν την πρώτη φορά ή κάποια ιδιαίτερη μορφολογία του δοντιού που χρειάζεται περαιτέρω προσοχή .

Αφού καθαριστεί σωστά η πολφική κοιλότητα του δοντιού, ο Ενδοδοντολόγος θα γεμίσει τους ριζικούς σωλήνες ξανά με ειδικά μόνιμα εμφρακτικά υλικά, ώστε να αποτραπεί μελλοντική επαναμόλυνση. Είναι σημαντικό, μετά την επανάληψη της ενδοδοντικής θεραπείας, να συνεχίσουμε στην αποκατάσταση του δοντιού (απλή έμφραξη ή επένθετο ή στεφάνη), που θα προασπίζει το δόντι από επαναμόλυνση μέσω των μικροβίων της στοματικής κοιλότητας. Σε περίπτωση, φυσικά, που είναι αδύνατος ο καθαρισμός σωλήνων του δοντιού που δεν είχαν βρεθεί (όπως για παράδειγμα επειδή είναι πολύ ενασβεστιωμένοι ή με απότομες κάμψεις ρίζας), ο Ενδοδοντολόγος θα σας προτείνει εναλλακτικές θεραπείες όπως τη χειρουργική αντιμετώπιση του περιστατικού (πχ ακρορριζεκτομή).


Η Πανδημία Κορωνοϊού (Covid-19), τόσο στη χώρα μας, όσο και παγκόσμια, επιτάσσει κάποια αυξημένα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα λάβουμε στο ιατρείο μας με βάση τις οδηγίες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Αμέσως μόλις αρχίσουν να ανατέλλουν τα νεογιλά δόντια, το καθημερινό βούρτσισμα και η φροντίδα τους είναι απαραίτητα. Το πρώτο δόντι εμφανίζεται περίπου στην ηλικία των 6 μηνών.

Υπάρχει τρόπος να κάνουμε το παιδί να ξεπεράσει τον φόβο του για τις επισκέψεις του στον οδοντίατρο;
Φυσικά!

 • Διεύθυνση

  Πίνδου 11, Νέα Φιλαδέλφεια

 • E-mail

  info@moldovani.gr

 • Τηλέφωνο

  210 251 9033 / 6984 180347

 • Ωράριο Λειτουργίας

  Δευτέρα: 09.00 - 17:00 Τρίτη: 12.00 - 21.00 Τετάρτη: 12.30 - 21.00 Πέμπτη: 13.00 - 21.00 Παρασκευή: 09.00 - 17.00