Καλέστε μας
210 251 9033 / 6984 180347
Επισκεφθείτε μας
Πίνδου 11, Νέα Φιλαδέλφεια
Ζητήστε ραντεβού
Εύκολα και γρήγορα!

Αισθητική Μαλακών Μορίων

Υαλουρονικό οξύ

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ;

Το υαλουρονικό οξύ είναι πολυσακχαρίτης του δέρματος, αποτελεί φυσικό συστατικό της επιδερμίδας, που με την πάροδο του χρόνου μειώνεται. Η βασική ιδιοτητά του να συγκρατεί νερό, βοηθά στην καλύτερη σύνδεση των ινών κολλαγόνου και της ελαστίνης. Το νεανικό δέρμα περιέχει πάρα πολυ νερό το οποίο με την πάροδο της ηλικίας μειώνεται, έως και 30% ανά 20ετία.

Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέως, αντικαθιστούν με φυσικό τρόπο την ενυδάτωση και την υγρασία κι έτσι οι ρυτίδες σβήνουν και το δέρμα παραμένει ενυδατωμένο και σφριγυλό.

Σε ποιές περιοχές γίνεται εφαρμογή υαλουρονικού οξέος;
 • Ρυτίδες χειλέων (καπνιστή)
 • Ρινοχειλικές αύλακες
 • Γραμμές μαριονέττας (στις γωνίες του στόματος)
 • Αύξηση του όγκου των χειλέων
 • Βελτίωση περιγράμματος χειλέων
 • Τονισμός διαφόρων χαρακτηριστικών (χείλη, μάγουλα και οπουδήποτε αλλού θέλουμε να προσθέσουμε όγκο)

Ο ιατρός θα σας συμβουλέψει σε ποια σημεία πρέπει να γίνει η έγχυση ανάλογα με τις ανάγκες.

Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής;

Η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέως αποτελεί μια ασφαλή και ανώδυνη διαδικασία. Γίνεται υπό τοπική αναισθησία με την μορφή αναισθητικής αλοιφής στο δέρμα ή με την εφαρμογή ενδοστοματικής οδοντιατρικής αναισθησίας. Είναι μια πολυ απλή διαδικασία και η εφαρμογή του διαρκεί κάποια λεπτά.

Πιθανή είναι η εμφάνιση κοκκινίλας, οιδήματος ή σπάνια μώλωπα στην περιοχή της έγχυσης, η οποία όμως είναι παροδική και εξαφανίζεται στις επόμενες ημέρες.

Ποια είναι η διάρκεια αποτελέσματος;

Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος είναι άμεσα ορατά. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται σε περίπου 10 ημέρες, οπού και το υαλουρονικό έχει απορροφήσει τη μέγιστη ποσότητα νερού. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα θα φανεί αν χρειάζεται συμπληρωματική θεραπεία.

Στο ιατρείο μας σας βλέπουμε οπωσδήποτε στις 15 ημέρες, όπου ελέγχουμε το αποτέλεσμα και αν χρειαστεί γίνεται συμπληρωματική έγχυση.

Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι από 6 μήνες έως 1 χρόνο, και η εφαρμογή του υαλουρονικού οξέως μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές επιθυμούμε χωρίς κανένα πρόβλημα. Το Υαλουρονικό οξύ στην Αισθητική Οδοντιατρική άρχισε να χρησιμοποιείται σε μη επεμβατικές αισθητικές θεραπείες για το "γέμισμα" των ρυτίδων έκφρασης και των πτυχώσεων στο πρόσωπο, καθώς οι οδοντίατροι γνωρίζουν πολύ καλά την ανατομία της περιστοματικής περιοχής και η αισθητική των μαλακών μορίων σε συνδυασμό με την αισθητική αλλαγή του χαμόγελου οδηγεί σε μεγάλη αλλαγή στην εμφάνιση των ασθενών.


Η Πανδημία Κορωνοϊού (Covid-19), τόσο στη χώρα μας, όσο και παγκόσμια, επιτάσσει κάποια αυξημένα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα λάβουμε στο ιατρείο μας με βάση τις οδηγίες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Αμέσως μόλις αρχίσουν να ανατέλλουν τα νεογιλά δόντια, το καθημερινό βούρτσισμα και η φροντίδα τους είναι απαραίτητα. Το πρώτο δόντι εμφανίζεται περίπου στην ηλικία των 6 μηνών.

Υπάρχει τρόπος να κάνουμε το παιδί να ξεπεράσει τον φόβο του για τις επισκέψεις του στον οδοντίατρο;
Φυσικά!

 • Διεύθυνση

  Πίνδου 11, Νέα Φιλαδέλφεια

 • E-mail

  info@moldovani.gr

 • Τηλέφωνο

  210 251 9033 / 6984 180347

 • Ωράριο Λειτουργίας

  Δευτέρα: 09.00 - 17:00 Τρίτη: 12.00 - 21.00 Τετάρτη: 12.30 - 21.00 Πέμπτη: 13.00 - 21.00 Παρασκευή: 09.00 - 17.00